2016

A 2016-os év soránA Szombathelyi Egyházmegyében és a Pannonhalmi Főapátságban számos rendezvénnyel emlékeznek meg Szent Márton születésének 1700. évfordulójáról.
január 24.Az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére országos gyűjtést tartanak minden katolikus templomban.
január 27. H. Pezenhófer Brigitta, a Szombathelyi Televízió munkatársa kapja a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat. A díjat Veres András püspök, az MKPK elnöke adja át.
január 31. A Szentatya január 31-én Cebuban, az 51 .Eucharisztikus Világkongresszuson elhangzott videoüzenetében  bejelenti, hogy a következő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus helyszíne Budapest lesz 2020-ban.
Az 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson 200 bíboros és püspök, valamint a világ 72 országából érkezett 12 ezer küldött vesz részt. A 10 fős magyar küldöttséget Erdő Péter bíboros, prímás, érsek vezeti.
február 11.
Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke meghívására Orbán Viktor miniszterelnök látogatást tesz az egyházmegye székházában.
február 17.
A bevándorlás vallási és etnikai hatásai az európai társadalmakra címmel rendeztek nemzetközi konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A tudományos fórumon előadást tart Fernando Filoni bíboros, a Népek Evangelizációjának Kongregációja prefektusa.
február 27.
Balás Béla, a Kaposvári Egyházmegye püspöke kapja a Parma Fidei – Hit Pajzsa elnevezésű díjat.
március 1.
Kállay Emil piarista szerzetes Pro Ecclesia Hungariae díjat, Szöllőssy Enikő szobrász- és éremművész Pro Cultura Christiana díjat kap az MKPK-tól.
március 4.
A Helyi Rádiók Országos Egyesülete Radetzky Andrást, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettesét választja elnöknek.
március 12.
Kuzmányi István, a Magyar Kurír igazgató-főszerkesztője veszi át az Új Ember Szerkesztőség és Kiadóhivatal vezetését is.
március 15.
Áder János köztársasági elnök március 15. alkalmából Széchenyi-díjat adományoz Erdő Péter bíborosnak. A köztársasági elnök Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozza Balás Béla kaposvári megyéspüspöknek,  Udvardy György pécsi megyéspüspöknek, és Barsi Balázsnak, a Szűz Máriáról nevezett Ferences Rendtartomány volt provinciálisának.
április
A Győri Egyházmegyei Karitász elindítja a fogyatékkal élő, illetve megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását.
május 9.
Stephanus-díjat kap Michael Hesemann némettörténész, író, újságíró és Kocsis Imre teológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Hittudományi Karának tanszékvezető tanára a XXIV. Szent István Könyvhét alkalmából.
május 10.
Erdő Péter bíboros a budapesti Szent István-bazilikában fogadja Neofit bolgár pátriárkát.
május 17.
Ferenc pápa elfogadja Pápai Lajos győri megyéspüspök lemondását hivataláról, aki 75. életévét betöltve kérelmezte nyugdíjba vonulását. A pápa Veres András püspököt, az MKPK elnökét nevezi ki győri megyéspüspökké, áthelyezve őt szombathelyi püspöki székből.
május 20.
Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök Fejér megye díszpolgára.
május 21.
Habsburg Eduárd, Magyarország szentszéki nagykövete Kocsis Fülöp érsek-metropolita kíséretében felkereste a hajdúdorogi cigánytelepet.
május 23.
A püspöki konferencia úgy dönt, hogy a januári országos gyűjtés keretében összegyűlt nyolcvanötmillió forintos adományt a közel-keleti menekült gyermekek oktatására fordítja.  Az adományt a magyar kormány százhúszmillió forinttal egészíti ki.
június 1.
Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke az Európai Parlament által alapított Európai Polgár díj egyik díjazottja.
június 2.
Együttműködési megállapodást írt alá Budapesten a magyar és a libanoni karitász vezetője.
július 9-10.
Szent Márton Találkozó Szombathelyen.
július 11.
Elhunyt Takács Nándor Jusztin OCD, nyugalmazott székesfehérvári megyéspüspök.
július 15.
Pintér Gábort, a Belarusz Köztársáság kinevezett apostoli nunciusát püspökké szentelik Vácott.
július 16.
Beiktatják Veres András  győri megyéspüspököt.
július 18.
A Tanácsosok Testülete szombathelyi egyházmegyei kormányzóvá választja Császár István korábbi általános helynököt.
július 20-30.
Több ezer magyar fiatal vesz részt a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó előtalálkozóin, majd július 25-től a világtalálkozón.
július 20-24.
A krakkói Ifjúsági Világtalálkozót megelőzően a Verbum Dei Missziós Testvéri Közösség előtalálkozót tart Győrben július 20. és 24. között. Az előtalálkozóra számos országból érkeztek fiatalok. 
augusztus 20.
A Szent István-bazilika előtti téren az ünnepi szentmise szónoka, Josip Bozanic bíboros, zágrábi érsek Szent István közös európai, különösen közép-európai örökségére hívja fel a figyelmet.
augusztus 24.
Az olaszországi földrengés után a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia katasztrófa alapjából 20 millió forint gyorssegélyt utal az Olasz Püspöki Konferencia részére a rászorulók megsegítésére.
augusztus 28.
„Minden család egy kegyhely legyen” mottóval rendezik meg a III. Szeretetláng Találkozót Budapesten. A lelkinap főelőadója Francesco Bamonte, az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének elnöke.