Szentlélek Szolgálói Missziós Nővérek, Servarum Spiritus Sancti, női szerzetesrend

A közösség hitvallása


Bemutatkozás

A Szentlélek erejével megosztjuk az örömhírt az emberekkel 

Válaszul a Szentlélek sugallatára és a népek szükségleteire Szent Arnold Janssen Boldog Maria Helena Stollenwerkkel és Boldog Josepha Hendrina Stenmanns-szal együtt 1889. december 8-án a hollandiai Steylben életre hívta rendünket mint missziós szerzetesközösséget, és a Szentléleknek szentelte. 

A Szentlélek Szolgálóiként, szeretnénk minden nemzetnek hirdetni a Szentháromság egy Isten megváltó szeretetét. Missziós szolgálat a rendünk alapja és célja. Minden munkánkkal az Egyház missziós küldetését szolgáljuk. Nemzetközi közösségekben élünk. Több mint 3000 nővérünk tevékenykedik a világ 47 országában. 

Az Örömhír hirdetése és az egyetemes Egyházért való missziós felelősség ébresztése és éltetése a legfőbb feladatunk, bárhol élünk és dolgozunk. Embertársainkat mint nevelők, tanárok, hitoktatók, ápolónők, szülésznők, lelkipásztori kisegítők és szociális munkások szolgáljuk. Kórházakat, iskolákat, óvodákat, gyermekotthonokat és lepratelepeket vezetünk valamint HIV/AIDS-szel élő embereket szolgálunk. 

A Szentlélek Szolgálóiként különleges módon szeretjük és imádjuk a Szentlelket, aki által kiárad szívünkbe az Isten szeretete. 

Mindennapi önátadás a Szentléleknek

(Szent Arnold Janssen)  

Szentlélek Úristen, az Atya és a Fiú édes szeretete. Hogy egészen Hozzád tartozzak, átadom Neked most és mindörökre: a szívemet, a testemet és a lelkemet, erőmet és tehetségeimet, szenvedéseimet és örömeimet, életemet és halálomat. Neked adok mindenkit, aki nekem fontos, és mindent, ami vagyok, és amim van, hogy Te magad rendelkezz velem és uralkodj rajtam szereteteddel, most és mindörökké. Ámen.  

Elérhetőségünk:

Szentlélek Szolgálói Missziós Nővérek
6449 Mélykút, Széchenyi utca 115/d.
Tel.: +36 (30) 837-9744
Email:
Honlap: verbita.hu/misszios-noverek   

Éljen a Szentháromság egy Isten a mi szívünkben és minden ember szívében!