Kitüntetésben részesült a Magyar Katolikus Rádió több dolgozója

A Magyar Katolikus Rádió idén ünnepli alapításának huszadik évfordulóját. A jeles esemény kapcsán a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia díjakat és elismerő okleveleket adományozott a Magyar Katolikus Rádió több munkatársának.

A püspökök testülete Pro Ecclesia Hungariae-díjat adományozott Szikora Józsefnek a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztőjének.

Pro Comunicatione Christiana-díjban részesültek Bögös Henrietta, a Magyar Katolikus Rádió zenei szerkesztőségvezetője, Darázs Gábor, a Magyar Katolikus Rádió műszaki vezetője, Lázár Csaba, a Magyar Katolikus Rádió vezető bemondója, Pörös Yvette, a Magyar Katolikus Rádió titkárságvezetője, Kékesi Enikő, a Magyar Katolikus Rádió vallási szerkesztőségének vezetője.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elismerő oklevelében részesültek: Varga László egyházi felelős, szerkesztő, Jámbor Balázs adásellenőr, Tajti Róbert informatikus, Werner-Nagy Eszter gyártásvezető, Sárospataki Zsuzsanna dramaturg, szerkesztő, Szentirmai Ágnes, Szerdahelyi Csongor, Gulyás Lóránt, Némethné Gyarmathy Dóra, H. Tóth Tibor, Hámori Kinga, Iski Ibolya, Sályi András, Soós Viktor Attila, Szabó Csilla, Tóth Zsófia, Varga Andrea szerkesztők, Keceli Zsuzsanna, Balogh Tibor, Marton Árpád zenei szerkesztő, Biksza Levente és Fülöp Csaba technikusok és Rétfalviné Rohonyi Csilla pénzügyi előadó.

A kitüntetéseket és elismerő okleveleket a testület nevében a konferencia elnöke, Veres András püspök adta át május 15-én, Budapesten. A díjjal a püspöki konferencia elismerését fejezi ki azért a szolgálatért, amelyet a Magyar Katolikus Rádióért végeznek. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek és Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatója.

A Magyar Katolikus Rádiót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia húsz évvel ezelőtt, 2004-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze. A közszolgálati műsorstruktúrának köszönhetően a katolikus rádió segít eligazodni és tájékozódni az élet számtalan területén, szerepet vállal a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelv értékeinek megőrzésében.

A rádió jelenleg 24 analóg FM frekvencián és online hallható, napi hallgatottsága meghaladja a 200 ezer főt.

Fotó: Lambert Attila/Magyar Kurír