Válasszon évet, hónapot és napot.

Vezércikk

Pap- és diakónusszentelések 2022-ben a Magyar Katolikus Egyházban

2022. június 16., csütörtök

Június hagyományosan a papszentelések hónapja. Az elkövetkezendő időszakban 21 újmisés pappal és 16 diákónussal gazdagodik a Magyar Katolikus Egyház. Összeállításunkban részletesen megtalálhatják az idei pap- és diakónusszentelések időpontjait egyházmegyék szerinti bontásban.

Elindult a Magyar Katolikus Egyház Facebook-oldala

2022. június 5., vasárnap

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében 2022 Pünkösdjén útjára indult a Magyar Katolikus Egyház hivatalos Facebook-oldala. 

Közösségi felületünkön Egyházunk híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók, továbbá lelki útravalókkal is az Evangélium tanítását hirdetjük majd olvasóink felé.

Pünkösd a húsvéti időszak megkoronázása

2022. június 3., péntek

Pünkösd a húsvét után a legrégebbi, a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, amely idén június 5-re esik. „(…) erőt kaptok, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Szamariában, sőt egészen a föld végső határáig.” (ApCsel 1,8)

Pünkösdi szertartások az érseki és püspöki székhelyeken

2022. június 2., csütörtök

A húsvéti idő lezárását, a Szentlélek eljövetelét ünnepli az Egyház június 5-én, pünkösdvasárnap. Az Egyház megszületésének és a Krisztustól kapott missziós küldetésnek az emlékére a püspökök ilyenkor szolgáltatják ki a bérmálás szentségét. Az alábbiakban Pünkösd ünnepi érseki és püspöki szentmiséinek helyszínéről és időpontjáról tájékozódhatnak.