Communitas Vinculum Caritatis, női világi intézmény

A közösség hitvallása

Bemutatkozás

Alakult 1949-ben Palánkay Gausz Tibor jezsuita atya irányításával (világi intézmény).

Nevünk (magyarul: a Szeretet Köteléke) jelzi, mi LELKISÉGÜNK LÉNYEGE: a SZERETET és a bennünk élő SZENTHÁROMSÁG SZEMÉLYEIVEL VALÓ SZEMÉLYES KAPCSOLAT minél intenzívebb megélése.

A Vinculum Caritatis Közösség tagjai azok a világban élő - bármilyen végzettségű, vagy foglalkozású - NŐK, akik az evangéliumi tanácsok követésére hivatást kaptak. 1 év jelöltidő, 2 év újoncidő után összesen 10 évre tesznek ideiglenesen, majd örökre önátadást (fogadalmat). A világi állapot és a szerzetesi Istennek szenteltség összekapcsolása jellemzi őket. Nem laknak együtt, megkülönböztető ruhát, vagy jelet nem viselnek. Oda is eljuthatnak a társadalom bármely területén dolgozva, ahová papok, vagy együtt élő szerzetesek nehezebben, vagy egyáltalán nem jutnának el. A Közösséghez kapcsolódik:

A Vinculum Papi Közösség, melynek tagjai olyan egyházmegyei szolgálatban élő papok, akik a Közösség célkitűzéseit elfogadva, arra magánfogadalmat tesznek.

A Vinculum Caritatis Családi Közösség, amelynek tagjai olyan családok és egyének, akik a Közösség szellemében törekszenek az evangéliumi tanácsok állapotuk szerinti követésére, melyre évente ígéretet tesznek. letölthető A/5-ös méretű szórólap

ELÉRHETŐSÉG:

Levélben:

dr. Vén Ildikó Mária általános felelős
1082 Budapest, Üllői út 60-62/B I/10
E-mail:
Honlap: http://www.vinculumcaritatis.hu/

Telefonon:

Nő ág:
Tomcsányi Zsuzsanna

Tel.: +36 (1) 202-6111

Családi közösség:
dr. Kocsis András

Tel.: +36 (30) 408-3202

Papi közösség:
Kiss Gábor atya
Tel.: +36 (30) 346-0366